Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Hier lees je de laatste nieuwtjes over aanpassingen in de dienstverlening, een speciale actie, een herinnering...

2021 Kwitten beeld

Alleen een kwiet kwit niet!

Interza en Incovo - 26 November 2021

Verpakkingen bij afhaalmaaltijden, plastic bekers of groente- en fruitzakjes: veel producten werpen we na één keer gebruiken weg. In het beste geval kunnen we die producten netjes sorteren om vervolgens deels te recycleren. Maar wat we niet recycleren, verbranden we. En wat niet in de vuilnisbak belandt, wordt zwerfvuil.

Gelukkig bestaan er haalbare herbruikbare alternatieven. En soms hebben we al die producten ook niet écht nodig. Dus kunnen we vaak gewoon kappen met wegwerp. Kwitten dus. Van Kappen met Wegwerp is Top.

Webafbeelding 1

Zet je afvalteam in de bloemetjes

Interza en Incovo - 05 November 2021

Dagelijks zijn onze ophalers door weer en wind op pad om jouw afval op te halen, ontvangen onze parkbeheerders je met een glimlach op het recyclagepark, en staat het volledige team achter de schermen klaar om alles in goede banen te leiden.

Interzakleur

Word Waste Watcher en verminder je afval!

Interza en Incovo - 05 October 2021

Wil jij ook graag minder geld uitgeven aan afval? Schrijf je in voor onze Waste Watcher-reeks, een inspirerende uitwisseling rond afvalpreventie.

De mobiele recyclageparken zijn terug!

Interza en Incovo - 09 September 2021

Van 27 september tot en met 7 oktober gaan we terug op pad met de mobiele recyclageparken.

Een mobiel wat? Met een vrachtwagen en een ophaalwagen strijken we telkens anderhalf uur neer in bepaalde wijken, waarvan we weten dat de bewoners moeilijk de weg vinden naar het recyclagepark, dikwijls omdat ze geen auto hebben. Dankzij de mobiele recyclageparken wordt er beter gesorteerd en minder gesluikstort.

Inzamelkubus fr

De nieuwe Bebat inzamelkubus

Interza en Incovo - 19 July 2021

Batterijen inzamelen wordt nu nog veiliger en duurzamer. De nieuwe inzamelkubus speelt vanaf nu de hoofdrol bij het verzamelen en binnenbrengen van je lege batterijen.

Afvalzak

Oude restafvalzakken omruilen in september

Interza en Incovo - 14 July 2021

De 'oude' restafvalzakken kan je nog gebruiken tot 31 augustus 2021. Vanaf 1 september nemen we enkel nog de nieuwe restafvalzakken mee. Tijdens de maand september kan je je overschot aan restafvalzakken nog binnenbrengen voor terugbetaling.

Valumat

Recycleer je oude matras!

Interza en Incovo - 23 June 2021

Sinds dit jaar kan je je afgedankte matras gratis binnenbrengen op het recyclagepark. Vanaf 1 juli worden de matrassen ook overal gerecycleerd.

IMG 20210427 145640

Mijn tuin is koel! En de jouwe?

Interza en Incovo - 22 June 2021

De uitdagingen die het klimaat aan onze tuinen stelt zijn er niet minder op geworden en uiteraard willen we allemaal dat onze tuin dat kleine ideale paradijs is en blijft. Hoe pak je dat aan? Ons webinar zet je met plezier op weg!


Anda loser

Wees Mayo-Nice voor het milieu

Interza en Incovo - 09 June 2021

Wees Mayo-Nice voor het milieu en recycleer je koelkast. Breng defecte elektrische of elektronische apparaten naar je recyclagepark.

Algemene vergadering juni 2021

Incovo - 01 June 2021

Heb jij interesse om die mee te volgen? Geef dan een seintje via info@incovo.be

Zakken april 2021

De nieuwe restafvalzakken in vraag en antwoord

Interza en Incovo - 02 April 2021

Sinds 1 april zijn onze nieuwe restafvalzakken te koop in de winkel. Wat moet je allemaal weten over deze zakken?

Kalender NL

Deel 2 kalender

Interza - 08 March 2021

Hou je brievenbus extra goed in de gaten de komende twee weken want de post brengt je nieuwe afvalkalender. In de kalender staat essentiële informatie over de nieuwe openingsuren op de recyclageparken en de nieuwe sorteerregels die gelden vanaf 1 april. Woon je in Zaventem? Check dan zeker of je de juiste kant van de kalender bekijkt: de stratenlijst zit in het midden.