Ga verder naar de inhoud

De mobiele recyclageparken zijn terug!

Interza en Incovo - 09 September 2021

Van 27 september tot en met 7 oktober gaan we terug op pad met de mobiele recyclageparken.

Een mobiel wat? Met een vrachtwagen en een ophaalwagen strijken we telkens anderhalf uur neer in bepaalde wijken, waarvan we weten dat de bewoners moeilijk de weg vinden naar het recyclagepark, dikwijls omdat ze geen auto hebben. Dankzij de mobiele recyclageparken wordt er beter gesorteerd en minder gesluikstort.

Nieuws van Interza en Incovo

Goed koelkastbeheer

Online infosessies najaar 2024: afval verminderen in huis en tuin

Interza en Incovo - 23 July 2024

Ken jij de online infosessies al van Incovo en Interza in samenwerking met Vlaco vzw (Vlaamse compostorganisatie)? Ook dit najaar kan je weer inschrijven voor deze gratis sessies. Zo willen we je helpen om minder afval te produceren of om je afval een nieuwe toepassing te geven. Dit jaar zetten we met deze workshops extra in op het beperken van voedselverlies. Hiermee willen we de campagne ‘Voedsel is goud, verspillen is fout’ van de Vlaamse afvalintercommunales kracht bij zetten. In Vlaanderen zijn we kampioen in het wegwerpen van voedsel. Het gaat over gigantische cijfers waar we iets aan moeten doen!
Experten van Vlaco begeleiden de workshops. Er is ook ruimte om eigen vragen en problemen voor te leggen. Overal in Vlaanderen zijn deze sessies erg succesvol. Snel inschrijven is dus de boodschap!

Reportage 3

In het spoor van de ophaalploeg

Interza en Incovo - 31 May 2024

Afvalophaling is een noodzakelijk en belangrijk beroep waar we allemaal baat bij hebben. In februari namen onze ophalers RingTV-reporter Kris Vander Gracht op sleeptouw. Hij kreeg voor de gelegenheid een fluojas, waar hij trouwens heel trots op was, en mocht mee ervaren wat het beroep van afvalophaler inhoudt.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.