Ga verder naar de inhoud

De nieuwe Bebat inzamelkubus

Interza en Incovo - 19 July 2021

Batterijen inzamelen wordt nu nog veiliger en duurzamer. De nieuwe inzamelkubus speelt vanaf nu de hoofdrol bij het verzamelen en binnenbrengen van je lege batterijen.

Waarom een nieuw doosje?

De wereld evolueert snel. Er komen steeds meer elektronische toestellen met nieuwe snufjes en dus... steeds meer batterijen. Om het inzamelen van al die batterijen zo efficiënt, duurzaam en veilig mogelijk te laten verlopen, heeft Bebat de nieuwe kubus ontwikkeld. Hij is beter voor het milieu dan de oude plastic zakjes, en door het handige meetsysteem en de veiligheidstips komen de juiste batterijen veilig bij de juiste inzamelpunten terecht.

Hoe werkt de kubus?

Meten

Hij meet je lege batterijen en helpt je zo bepalen waar je ze kan binnenbrengen. Klein of groot? Je doosje vertelt je waarheen!

  • Past je batterij in de cirkelvormige opening van de kubus? Dan mag je ze binnenbrengen op school.
  • Past je batterij in de kubus? Dan is ze welkom in alle inzamelpunten in winkels.
  • Past je batterij NIET in de kubus? Breng ze dan binnen in het recyclagepark. Daar kan je trouwens ook nog steeds met je kleinere batterijen terecht.

Vervoeren

Hij vervoert je lege batterijen naar het inzamelpunt. Sluit het klepje, neem hem mee naar een Bebat inzamelunit, kiep hem leeg en neem hem mee terug naar huis om opnieuw te gebruiken.

Tips geven

Hij geeft tips over batterijen en veilig inzamelen, dankzij de scanbare QR-code.

Inzamelkubus

Veilig batterijen inzamelen

  • Bewaar batterijen op een koele, droge plaats. Stel ze niet onnodig bloot aan hitte of vocht.
  • Stop beschadigde of lekkende batterijen voor de veiligheid in een apart plastic zakje
  • Plak de polen van 9 volt batterijen af, zodat ze geen kortsluiting kunnen veroorzaken in de kubus of inzamelunit.
  • Breng de batterij pas binnen wanneer ze helemaal leeg is. Misschien kan je ze nog blijven gebruiken in een ander toestel dat minder energie vraagt?

Vind deze en nog meer handige tips op de Bebat-website.

Nieuws van Interza en Incovo

20200428 Sluikstort Veilinglaan 2

Nieuwe camera’s leiden tot record aan sluikstortboetes

Incovo en Grimbergen - 19 July 2022

In 2016 was Incovo de eerste intercommunale om eigen sluikstortcamera’s in te zetten, maar de camera’s uit die periode blijken vandaag niet langer performant. In april 2022 werden daarom zes nieuwe sluikstortcamera’s aangekocht en meteen ingezet. Met resultaat! In de voorbije 3 maanden slaagden we erin om een record aantal vaststellingen te doen en boetes uit te schrijven.

Nieuws

Afvalophaling op maandag 20 juni

Incovo - 20 June 2022

UPDATE: enkel in een gedeelte van Wolvertem-Westrode kunnen we vandaag niet alles ophalen, het gft-afval wordt er woensdag opgehaald.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.