Ga verder naar de inhoud

Nieuws

Hier lees je de laatste nieuwtjes over aanpassingen in de dienstverlening, een speciale actie, een herinnering...

Zak NL achtergrond ster

Deel 2 van de afvalkalender komt eraan!

Incovo - 08 March 2021

Hou je brievenbus extra goed in de gaten volgende week want de post brengt je nieuwe afvalkalender. In de kalender staat essentiële informatie over de nieuwe sorteerregels die gelden vanaf 1 april.

20210211 zakasbakje close up peuken pocket

Propere rokers

Interza en Incovo - 17 February 2021

Wist je dat Interza en Incovo via handelaars en winkels zakasbakjes verkopen? Voor amper 2,5 euro ben je de trotse bezitter van zo’n superhandig asbakje. En ook de handelaar verdient er iets aan!

Kunstwerken van winnaars prijken op de ophaalwagens

Incovo - 02 February 2021

Sinds begin dit jaar rijden een aantal gepimpte ophaalwagens door de straten van de Incovogemeentes. Ze zijn bestickerd met kunstwerken van inwoners of jongeren die school lopen in één van de vijf gemeentes waarvoor Incovo werkt. Alle kunstwerken gaan over hetzelfde thema: recycleren.

Bezoek aan recyclagepark

Vacature voor een educatief medewerker - scholen- en vrijwilligerscoach

Interza en Incovo - 22 December 2020

Incovo en Interza hebben een zeer uitgebreide samenwerking met scholen, verenigingen en met meer dan 800 vrijwilligers die zich inzetten voor een propere gemeente. Voor de aansturing, uitbouw en vernieuwing van de educatieve en vrijwilligerswerking zijn we op zoek naar een halftijdse educatieve medewerker.

Pijl recyclagepark

Incovo en Interza belonen goede sorteerders vanaf januari 2021.

Interza en Incovo - 17 December 2020

Op de recyclageparken veranderen de tarieven vanaf 1 januari 2021. Het systeem wordt logischer en eenvoudiger om toe te passen. Sorteren wordt beloond: ieder gezin krijgt 25 euro gratis krediet om recycleerbaar afval zonder kosten aan te voeren naar het recyclagepark. Ook voor het gevaarlijke asbest geldt dat je jaarlijks een vaste hoeveelheid gratis mag aanleveren.

Voor heel wat afvalsoorten zal je net als vroeger nooit betalen.

Hamster geen groene zakken

Hamster geen restafvalzakken

Interza - 12 October 2020

In april 2021 komen er nieuwe restafvalzakken. Dan zijn we verplicht om zakken te produceren met minstens 80% gerecycleerd materiaal én mag er meer in de pmd-zak.

Blijf niet zitten met zakken die je niet meer kan gebruiken: KOOP NIET MEER DAN ÉÉN ROL TEGELIJK

Waaivuil

Extra controles op fout aangeboden papier- en kartonafval

Interza en Incovo - 25 May 2020

Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.