Ga verder naar de inhoud

Scholen en verenigingen

Een afvalvrije natuur, die maak je niet alleen. We werken dan ook nauw samen met scholen, verenigingen, vrijwilligers, bedrijven,... kortom: iedereen die zich graag engageert voor een propere buurt!

Afvalophaling voor scholen

Scholen huren rolcontainers bij Incovo en Interza en kunnen er ook terecht voor extra dienstverlening.

Ook extra sorteerstickers voor je containers of houders kunnen we leveren. We hebben zowel vijfhoekige modellen (klein en groot) voor op de speelplaats, als langwerpige modellen voor in de klas.

Met je afval naar het recyclagepark?

Wil je afval van de school of de vereniging brengen, maar woon je niet in de gemeente? Dan heb je een speciale badge nodig.

Aan de slag: organiseer een opruimactie

Zwerfvuil is stom, maar samen zwerfvuil opruimen is superleuk! Ben jij ook klaar om samen met je klas de straten te laten blinken? Vraag je gratis opruimmateriaal aan, de gevulde zwerfvuilzakken komen we de volgende dag halen op school.

Of doe mee aan Operatie Proper

Was de opruimactie een succes, en wil je graag een stap verder gaan in je strijd voor een propere natuur? Dan is Operatie Proper misschien iets voor jullie! Via Operatie Proper kunnen we jullie samen met de Mooimakers subsidiëren. Scholen en verenigingen die zich een jaar lang engageren rond zwerfvuil en afvalpreventie, ontvangen daarvoor op het einde van het schooljaar een beloning van 3 euro per leerling.

We beschikken ook over een uitgebreid educatief aanbod.

Vind er hieronder alles over!

Kleuterschool

Goed sorteren en recycleren, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen!

Lagere school

Wij gaan samen met jouw school voor minder afval! Gebruik onze gratis lespakketten, lesmateriaal en vormingen op maat van jouw groep.

Middelbare school

We voorzien een uitgebreid aanbod om samen met jou en je leerlingen aan de slag te gaan rond afval, circulaire economie en een propere natuur!

Volwassenenonderwijs

Ontdek ons aanbod om met je cursisten aan de slag te gaan rond afvalpreventie en een zwerfvuilvrije buurt!

Jeugdverenigingen

Jeugdverenigingen die hun steentje willen bijdragen aan een propere buurt vinden hier heel wat mogelijkheden.

Andere verenigingen

Andere verenigingen kunnen ook gebruik maken van ons aanbod aan activiteiten.