Ga verder naar de inhoud

Extra controles op fout aangeboden papier- en kartonafval

Interza en Incovo - 25 May 2020

Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Sommige straten zien er na een stormachtige dag heel vuil uit. En dat zorgt terecht voor heel wat irritatie bij inwoners. Maar ook onze Propere Burgers, de vrijwilligers die met onze ondersteuning het zwerfvuil opruimen, merken het verschil. Het politiereglement zegt dat je papier en karton moet samenbinden met natuurtouw, of in stevige, gesloten kartonnen dozen moet aanbieden.

Locaties waar veel inwoners het papier en karton niet correct aanbieden zullen in de komende maanden bezocht worden door afvalstewards. Onze ophaalploegen zijn onze experts. Zij weten in welke wijken en straten het telkens opnieuw fout loopt. In overleg met hen gaan de afvalstewards op pad om gericht te gaan controleren. Wie het niet goed doet krijgt een deurhanger, waarop de regels nog eens uitgelegd staan. Wie papier en karton slecht blijft aanbieden, riskeert ten slotte een boete. Het is niet de bedoeling dat de gemeente of vrijwilligers zwerfvuil dat het gevolg is van slordig aangeboden afval blijven opruimen.

De actie rond waaivuil is geen eenmalige actie. Alle Incovo-gemeenten willen blijvend inzetten op een propere gemeente. De opwarming van de aarde brengt regelmatiger stormweer met zich mee. Nog meer dan vroeger, moet afval daarom zorgvuldig worden aangeboden.

Waaivuil

Nieuws van Interza en Incovo

20230508 Raad van Bestuur trekt de handschoenen aan

Bestuur van Incovo trekt de werkhandschoenen aan

Incovo en Grimbergen - 12 May 2023

De raad van bestuur van Incovo vergadert maandelijks over het reilen en zeilen van de afvalintercommunale, actief in de gemeenten Vilvoorde, Machelen, Zemst, Meise, Londerzeel en Grimbergen. De raad bestaat uit gemeenteraadsleden van de aangesloten gemeenten die binnen Incovo tot een gezamenlijk beleid rond afval komen.

Bij verschillende bestuurders bestond al langer de vraag om eens ingeschakeld te worden in de dagelijkse afval-activiteiten.

IMG 7777

Vijf jaar versterkt zwerfvuil- en sluikstortbeleid

Interza - 07 April 2023

Vijf jaar geleden gingen Incovo en Interza de uitdaging aan. Met de steun van het Vlaamse initiatief de Mooimakers bouwden Incovo en Interza gezamenlijk een gespecialiseerd team rond zwerfvuil en sluikstort op. Gaandeweg namen ze steeds meer opdrachten van de gemeenten over.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.