Ga verder naar de inhoud

Extra controles op fout aangeboden papier- en kartonafval

Interza en Incovo - 25 May 2020

Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Deze week krijgt elke inwoner een brief in de bus over het correct aanbieden van papier en karton. Afvalstewards zullen ook ter plaatse gaan om waar nodig extra uitleg te geven. Hardnekkige overtreders kunnen een GAS-boete krijgen.

Sommige straten zien er na een stormachtige dag heel vuil uit. En dat zorgt terecht voor heel wat irritatie bij inwoners. Maar ook onze Propere Burgers, de vrijwilligers die met onze ondersteuning het zwerfvuil opruimen, merken het verschil. Het politiereglement zegt dat je papier en karton moet samenbinden met natuurtouw, of in stevige, gesloten kartonnen dozen moet aanbieden.

Locaties waar veel inwoners het papier en karton niet correct aanbieden zullen in de komende maanden bezocht worden door afvalstewards. Onze ophaalploegen zijn onze experts. Zij weten in welke wijken en straten het telkens opnieuw fout loopt. In overleg met hen gaan de afvalstewards op pad om gericht te gaan controleren. Wie het niet goed doet krijgt een deurhanger, waarop de regels nog eens uitgelegd staan. Wie papier en karton slecht blijft aanbieden, riskeert ten slotte een boete. Het is niet de bedoeling dat de gemeente of vrijwilligers zwerfvuil dat het gevolg is van slordig aangeboden afval blijven opruimen.

De actie rond waaivuil is geen eenmalige actie. Alle Incovo-gemeenten willen blijvend inzetten op een propere gemeente. De opwarming van de aarde brengt regelmatiger stormweer met zich mee. Nog meer dan vroeger, moet afval daarom zorgvuldig worden aangeboden.

Waaivuil

Nieuws van Interza en Incovo

20200427 Helmut

Afvalintercommunale Interza zoekt hoofd-mechanieker

Interza - 02 March 2021

Intercommunale Interza is verantwoordelijk voor de ophaling van het afval in de gemeenten Zaventem, Steenokkerzeel, Kampenhout, Wezembeek-Oppem en Kraainem. Dagelijks gaan er twintig vrachtwagens en bestelwagens de baan op.
Via de samenwerking met Incovo bedraagt het totale wagenpark rond de 50 voertuigen. Voor de werkplaats waarin alle voertuigen worden onderhouden, zoekt Interza een verantwoordelijke hoofdmechanieker.

20210211 zakasbakje close up peuken pocket

Propere rokers

Interza en Incovo - 17 February 2021

Wist je dat Interza en Incovo via handelaars en winkels zakasbakjes verkopen? Voor amper 2,5 euro ben je de trotse bezitter van zo’n superhandig asbakje. En ook de handelaar verdient er iets aan!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.