Ga verder naar de inhoud

Tot een kwart minder restafval door de gft-container

["incovo"] - 02 November 2022

In januari voerden we de gft-container in voor onze gemeentes. Het succes was groter dan verhoopt: maar liefst 19 000 gezinnen bestelden ondertussen een container voor keuken- en tuinafval.

Het succes van de gft-container blijkt nu ook uit de afvalcijfers. De hoeveelheid afval dat wordt meegegeven in de duurdere groene restafvalzak is in vergelijking met vorig jaar sterk gedaald. Gemiddeld geven inwoners van de Incovo gemeenten één kwart minder restafval mee.

In de gemeente Zemst waar de meeste gft containers is die daling nog spectaculairder. Maar liefst één derde van het restafval is weggevallen, waardoor Zemst samen met Meise en Londerzeel tot de koplopers in het arrondissement behoren. Vilvoorde en Machelen kennen iets hogere afvalcijfers dan de meer landelijke gemeenten, maar dat is niet abnormaal. Ook bij hen is er een hele grote stap voorwaarts gezet.

De daling van het restafval heeft ook positieve gevolgen voor de afvalkost van de inwoners. Ondanks de aanpassing van het formaat van de zakken, zijn de kosten voor restafval voor de gemiddelde inwoner van een Incovo-gemeente in de voorbije twee jaar met 14 % gedaald. Uitgedrukt per jaar is dat meer dan 5 euro per gezinslid.

Samen voor minder afval!


Goed aangeboden andere 3909

Nieuws van Interza en Incovo

20231106 Nieuwe glasbollen

Nieuwe glasbollen voor properder buurten

Incovo - 06 November 2023

Na 20 jaar dienst hebben de glasbollen hun werk meer dan gedaan, en dat was er ook aan te zien. Daarom worden alle glasbollen vervangen door nieuwe exemplaren. In de komende maanden worden die over de volledige intercommunale uitgezet. In Londerzeel en Meise zijn de eerste exemplaren al in het straatbeeld te zien.

Week van het afvalteam 2023 liggend A4 Incovo

Wel actie, geen cinema!

Interza en Incovo - 12 September 2023

Van 13 tot 19 november loopt in Vlaanderen de week van het afvalteam.

Tijdens die week zetten we het ganse team in de bloemetjes door onze dankbaarheid en respect te tonen voor het werk dat ze verzetten. Niet alleen afvalophalers en de recyclageparkwachters, maar ook alle andere medewerkers die achter de schermen voor je klaar staan.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.