Ga verder naar de inhoud

Tot een kwart minder restafval door de gft-container

["incovo"] - 02 November 2022

In januari voerden we de gft-container in voor onze gemeentes. Het succes was groter dan verhoopt: maar liefst 19 000 gezinnen bestelden ondertussen een container voor keuken- en tuinafval.

Het succes van de gft-container blijkt nu ook uit de afvalcijfers. De hoeveelheid afval dat wordt meegegeven in de duurdere groene restafvalzak is in vergelijking met vorig jaar sterk gedaald. Gemiddeld geven inwoners van de Incovo gemeenten één kwart minder restafval mee.

In de gemeente Zemst waar de meeste gft containers is die daling nog spectaculairder. Maar liefst één derde van het restafval is weggevallen, waardoor Zemst samen met Meise en Londerzeel tot de koplopers in het arrondissement behoren. Vilvoorde en Machelen kennen iets hogere afvalcijfers dan de meer landelijke gemeenten, maar dat is niet abnormaal. Ook bij hen is er een hele grote stap voorwaarts gezet.

De daling van het restafval heeft ook positieve gevolgen voor de afvalkost van de inwoners. Ondanks de aanpassing van het formaat van de zakken, zijn de kosten voor restafval voor de gemiddelde inwoner van een Incovo-gemeente in de voorbije twee jaar met 14 % gedaald. Uitgedrukt per jaar is dat meer dan 5 euro per gezinslid.

Samen voor minder afval!


Goed aangeboden andere 3909

Nieuws van Interza en Incovo

20120821 correct containers glas PK

Dienstverlening Interza komende vrijdag gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector. Glasophaling Wezembeek-Oppem deels uitgesteld.

Interza - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Interza zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.

Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland. De glasophaling in Wezembeek-Oppem wordt alvast gedeeltelijk verplaatst naar dinsdag 14 maart!

Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.


Restafval incovo

Dienstverlening vrijdag 10 maart gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector

Incovo - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Incovo zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.
Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland.
Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.