Ga verder naar de inhoud

Tot een kwart minder restafval door de gft-container

Incovo - 02 November 2022

In januari voerden we de gft-container in voor onze gemeentes. Het succes was groter dan verhoopt: maar liefst 19 000 gezinnen bestelden ondertussen een container voor keuken- en tuinafval.

Het succes van de gft-container blijkt nu ook uit de afvalcijfers. De hoeveelheid afval dat wordt meegegeven in de duurdere groene restafvalzak is in vergelijking met vorig jaar sterk gedaald. Gemiddeld geven inwoners van de Incovo gemeenten één kwart minder restafval mee.

In de gemeente Zemst waar de meeste gft containers is die daling nog spectaculairder. Maar liefst één derde van het restafval is weggevallen, waardoor Zemst samen met Meise en Londerzeel tot de koplopers in het arrondissement behoren. Vilvoorde en Machelen kennen iets hogere afvalcijfers dan de meer landelijke gemeenten, maar dat is niet abnormaal. Ook bij hen is er een hele grote stap voorwaarts gezet.

De daling van het restafval heeft ook positieve gevolgen voor de afvalkost van de inwoners. Ondanks de aanpassing van het formaat van de zakken, zijn de kosten voor restafval voor de gemiddelde inwoner van een Incovo-gemeente in de voorbije twee jaar met 14 % gedaald. Uitgedrukt per jaar is dat meer dan 5 euro per gezinslid.

Samen voor minder afval!


Goed aangeboden andere 3909

Nieuws van Interza en Incovo

Week van het afvalteam 2022 Incovo

IN VLAANDEREN DRAGEN WE TOPSPORTERS OP HANDEN. OOK HET AFVALTEAM DOET DAGELIJKS AAN TOPSPORT!

- 07 November 2022

Van 14 tot 22, november vindt al voor de zevende keer de Week van het Afvalteam plaats. Dan worden alle afvalteams in Vlaanderen in de bloemetjes gezet: de afvalophalers, de recyclageparkbeheerders, de collega’s van het onthaal en achter de schermen,… Want zeg nu zelf: hoe zou de wereld er uitzien zonder al die mensen?

20220523 094422 GBS Sint Stevens Woluwe

Incovo en Interza lanceren gratis lespakket ‘Propere Kleuters’

Interza en Incovo - 25 October 2022

Goed sorteren en recycleren, daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Speciaal voor de allerjongsten schakelen afvalintercommunales Incovo en Interza vanaf dit schooljaar, Stan, de afvalman en Li, de afvalmie, in. Twee afvalophalers die een verwoede strijd leveren tegen Vinnie, de viezerik. Stan en Li leren de kleuters spelenderwijs sorteren en kennismaken met de wereld van de afvalophaler.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.