Ga verder naar de inhoud

Let op dat je gft niet aanvriest

- 09 January 2024

We staan aan het begin van een ijzige periode. De hele week zal het stevig vriezen. Als het gft vastvriest in de container, kunnen onze ophalers je container niet deftig ledigen.

Hoe kan je dit voorkomen?

  • zet indien mogelijk je container binnen of toch op een beschutte, vorstvrije plaats
  • leg onderaan een paar proppen krantenpapier: ze absorberen het vocht en voorkomen dat het afval aan de bodem vastvriest
  • laat het natte gft uitlekken voor je het in de container doet. Heel vochtig materiaal wikkel je best in een laagje krantenpapier
  • druk het gft-afval niet te hard aan in de container, en laat je container zo vaak mogelijk ledigen
  • doe geen zout of antivriesmiddel in de gft-container! Dit is schadelijk voor het milieu en verstoort het composteringsproces.
Vriezen

Nieuws van Interza en Incovo

Stapelmuur keermuur dals

Afval verminderen in huis en tuin: schrijf je in voor onze tuinworkshops of een geleid bezoek aan Comité Jean Pain

Interza en Incovo - 12 February 2024

De dagen worden langer, de zon komt al eens piepen en we horen de vogeltjes weer fluiten. Onze groene vingers beginnen te kriebelen en ook onze tuin komt stilaan weer tot leven. Maar een tuin betekent ook tuin’afval’. In drie inspirerende workshops demonstreren we je hoe je je tuin’afval’ zinvol kan gebruiken. Daarnaast kan je een begeleid bezoek brengen aan de tuin van comité Jean Pain in Londerzeel, boordevol met kringlooptuinideeën.
Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie. Snel zijn is dus de boodschap!

IMG 20220910 151231 Wadi infiltratiegracht met waterplantenbewerkt2

Maak je tuin klimaatbestendig. Schrijf je snel in voor onze online infosessies!

Interza en Incovo - 06 February 2024

Incovo en Interza organiseren samen met 'De TuinCoach* drie gratis online infosessies. Met deze sessies willen we je op weg helpen om van jouw tuin een groenere, duurzamere en meer klimaatbewuste tuin te maken. Zo is je tuin ook klimaatrobuuster en beter bestand tegen extreem weer. De vorige sessies i.s.m. 'De TuinCoach' waren zeer succesvol. Schrijf je dus tijdig in!

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.