Ga verder naar de inhoud

Incovo en Interza zijn geen commerciële bedrijven en kunnen geen winst maken. De nadruk ligt op maximaal vermijden en recycleren van afval.

Als publiek bedrijf willen we hiervoor samenwerken met de inwoners en alle groepen binnen de samenleving. Onze baseline is niet voor niets: "Samen voor minder afval, wij helpen u".

Jan de afvalman vuistje

Missie Goud is ons nieuwe kompas.

We kunnen onze werking uitleggen met deze 3 pijlers:

Pijler 1: Samenwerking

Incovo en Interza beslissen niet alleen, maar doen dat samen met de besturen van de aangesloten gemeentes. Elke inwoner van die gemeentes is mede-aandeelhouder van de afvalintercommunale. De mening en medewerking van de inwoners is dus van groot belang.

Pijler 2: Gezamenlijk doel

Wij willen samen met de bewoners een gouden resultaat halen: minder afval, minder sluikstorten, meer recyclage. Het is aan ons om de burger te helpen in de opdracht beter te sorteren en afval zoveel mogelijk te voorkomen. Samen werken we aan propere straten en een mooie leefomgeving.

Pijler 3: Afval is goud

We gaan almaar slimmer met ons afval om. De tijd dat het in een put in de grond werd gestort ligt ver achter ons. Wij geven afval een nieuwe toekomst. De materialen van morgen worden gemaakt met het afval van vandaag.

Afval kan dus een grondstof zijn, maar de verwerking kost toch veel geld. Iemand moet de arbeidsintensieve ophaling en nasortering en milieuvriendelijke verwerkingsinstallaties (om. verbrandingsovens) betalen.

Het eerlijkst is dat wie veel afval maakt, een groter deel van die kost betaalt. Wie weinig afval maakt, betaalt minder dan wie niet oplet. Zo belonen we sorteren en afvalpreventie.