Ga verder naar de inhoud

Schrijf je in voor onze tuinworkshops of een geleid bezoek aan Comité Jean Pain

- 15 March 2022

Heb je groene vingers? Dan begint het waarschijnlijk stilaan te kriebelen. Incovo en Interza organiseren dit voorjaar 3 inspirerende tuinworkshops en een begeleid bezoek aan Comité Jean Pain in Londerzeel, telkens op zaterdag van 10 uur tot 12 uur. De drie workshops vinden plaats in de tuin van Huis De Klink, Groenstraat 25 in Diegem. Snel inschrijven is de boodschap! Het aantal plaatsen is beperkt tot 15 deelnemers per sessie.

Aanbod

Je kan kiezen uit:

 • Zaterdag 7 mei - Bijen- en insectenhotel
  Wil je je tuin aantrekkelijk maken voor nuttige insecten? Bouw dan een bijen- of insectenhotel. Je kan er heel wat plantenresten uit je kringlooptuin in kwijt en bovendien zorg je voor een natuurlijk (insecten)evenwicht in de tuin. In deze workshop legt onze tuincoach, Wim Azijn, de basisprincipes van insectenhotels uit. We maken eenvoudige bijenblokken en hotels.
 • Zaterdag 21 mei - Takkenrillen, vlechtwanden
  Waar laat je na het snoeien al dat takkenafval? Verhakselen is een optie, maar je kan er ook een houtwal of takkenril mee maken. In deze workshop komen de basisprincipes van de bouwsels aan bod en leggen we samen de basis aan. Ook het toekomstig onderhoud komt aan bod.
 • Zaterdag 11 juni - Thuiscomposteren
  Wist je dat compost krachtvoedsel is voor de bloemen, planten en bomen in je tuin? En dat je compost zelf kunt produceren door uw groente,- fruit- en tuinresten thuis te composteren? Je tuin krijgt niet enkel een vitaminekuur maar je bespaart er zelfs geld en afval mee. En bovendien houd je de duurzame kringloop in stand. Weet je niet hoe je eraan begint? Wat wel en niet te composteren? Of welk systeem je best gebruikt? Het komt allemaal aan bod in de workshop ‘thuiscomposteren’.
 • Zaterdag 18 juni - Rondleiding Comité Jean Pain in Londerzeel
  Comité Jean Pain vzw promoot actief alle vormen van kringlooptuinieren: van composteren tot kippen houden, snoeihout verwerken en gras- en waterbeheer. In de educatieve tuin ontdek je wat je zelf kan doen voor meer biodiversiteit, een gezonde bodem en een beter klimaat. Het bezoekerscentrum van het Comité Jean Pain is de ontmoetingsplaats bij uitstek voor iedereen die met het verwerken van resten uit tuin en keuken bezig is. Meer info: zie de website van Comité Jean Pain.
Insectenhotel

Hoe inschrijven?

Stuur een mail naar hilde.goldenberg@interza.be vóór woensdag 27 april met vermelding van de workshop(s) of rondleiding die je wil volgen. Deelnemen is gratis maar als je je inschrijft, rekenen we erop dat je deelneemt. Je ontvangt een bevestigingsmail met alle praktische info.

Nieuws van Interza en Incovo

Glasbol2 donker

Tijdelijk geen glasbol op Rooseveltlaan

Incovo - 31 August 2022

De glasbol op de Rooseveltlaan werd weggehaald, omdat er veel te veel gesluikstort werd. Er komt op termijn een ondergrondse container voor glas.

20200428 Sluikstort Veilinglaan 2

Nieuwe camera’s leiden tot record aan sluikstortboetes

Incovo en Grimbergen - 19 July 2022

In 2016 was Incovo de eerste intercommunale om eigen sluikstortcamera’s in te zetten, maar de camera’s uit die periode blijken vandaag niet langer performant. In april 2022 werden daarom zes nieuwe sluikstortcamera’s aangekocht en meteen ingezet. Met resultaat! In de voorbije 3 maanden slaagden we erin om een record aantal vaststellingen te doen en boetes uit te schrijven.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.