Ga verder naar de inhoud

Het nieuwe afvalbeleid loont!

["interza","incovo"] - 02 March 2022

Incovo en Interza kozen in 2021 voor nieuwe klemtonen in het afvalbeleid.

Er mag meer in de pmd-zak, er zijn nieuwe restafvalzakken, en ieder gezin kreeg een gratis krediet om recycleerbaar afval gratis naar het recyclagepark te brengen. De hoofddoelstelling was om inwoners beter te laten sorteren en zo de hoeveelheid restafval te verminderen.

Uit de jaarcijfers van 2021 blijkt nu dat dit uitstekend is gelukt.

Zowel bij Incovo als bij Interza viel er vorig jaar een daling van 10% in de hoeveelheid restafval te noteren, op de recyclageparken was er zelfs een daling van 16 %.
Alles samen moest er hierdoor 3000 ton minder restafval naar de afvalverbrandingsoven. Omgerekend is dat de inhoud van niet minder dan 250 afval-vrachtwagens.

De daling van het restafval is vooral het gevolg van verbeterd sorteergedrag. Vorig jaar werd er een stuk meer pmd en gft ingezameld. Beter sorteren betekent minder geld uitgeven aan afval. We horen veel inwoners die ons melden dat ze tegenwoordig slechts één restafvalzak per twee of drie weken buitenplaatsen. Dat is een succes!
Hiermee zitten we op de goede weg om alle doelstellingen van de beleidsperiode vervroegd te halen. Eerder meldden beide intercommunales al een daling van 25 % in de hoeveelheid opgeruimde sluikstorten. Het resultaat van een doorgedreven beleid rond snelle opruiming, grote participatie en strenge handhaving.

Wat brengt de toekomst? Specifiek voor Incovo wordt er ook in 2022 nog een verdere daling van het restafvalcijfer verwacht. In de voorbije maanden zijn er 17 000 gft containers uitgezet. We denken hiermee bijkomend veel keukenafval uit de restafvalzak te kunnen halen. Volgend jaar kunnen we ons daarom wellicht aan nog betere cijfers verwachten.

Samen voor minder afval!

Jan de afvalman vuistje

Nieuws van Interza en Incovo

20120821 correct containers glas PK

Dienstverlening Interza komende vrijdag gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector. Glasophaling Wezembeek-Oppem deels uitgesteld.

Interza - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Interza zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.

Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland. De glasophaling in Wezembeek-Oppem wordt alvast gedeeltelijk verplaatst naar dinsdag 14 maart!

Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.


Restafval incovo

Dienstverlening vrijdag 10 maart gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector

Incovo - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Incovo zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.
Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland.
Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.