Ga verder naar de inhoud

Hardleerse vervuilers riskeren nu ook een GAS-boete voor waaivuil

["interza"] - 01 March 2023

Incovo en Interza lopen voorop in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten. Dankzij de inzet van sluikstortcamera’s werden de sluikstorten in de regio in de voorbije jaren met meer dan een kwart teruggedrongen. Samen werd er voor meer dan 200 000 euro opruimkosten teruggevorderd van de sluikstorters. In samenspraak met de gemeenten en de Mooimakers wordt er nu nog een stap verder gegaan.

Heel veel zwerfvuil op straat is afkomstig van slecht aangeboden afval: afvalzakken die te vroeg buiten staan, of papier en karton dat met de wind wordt verspreid. Het politiereglement bepaalt dat afvalzakken slechts vanaf de avond voordien mogen worden buitengeplaatst. Papier en karton moet altijd stevig worden samengebonden, of in gesloten dozen of een container aangeboden.
Omdat een kleine minderheid van de inwoners zich niet aan deze regels houdt, ligt er in sommige straten haast week na week zwerfvuil.

Tot grote ergernis van de andere buurtbewoners!

Sinds 2022 is er daarom een afvalsteward die namens Incovo en Interza controles uitvoert op het aanbieden van papier en karton. Duizenden woningen werden zo al afgelopen, 500 adressen waarbij het afval minstens één keer niet goed werd aangeboden staan op de radar. Iedereen heeft recht op maximum twee waarschuwingen. Loopt het daarna nog fout, dan wordt het dossier doorgegeven voor GAS-boete en opruimkosten. Deze fase met mogelijke boetes start op begin maart.

Het is niet zozeer de bedoeling om veel boetes te geven. Wel om hardleerse vervuilers die week na week zich niets van de regels aantrekken toch tot verbeterd gedrag te kunnen dwingen. Helaas moeten we vaststellen dat bij sommigen alleen maar de boetes helpen. Wie niet horen wil, moet dan maar voelen!

Waaivuil

Nieuws van Interza en Incovo

20120821 correct containers glas PK

Dienstverlening Interza komende vrijdag gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector. Glasophaling Wezembeek-Oppem deels uitgesteld.

Interza - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Interza zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.

Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland. De glasophaling in Wezembeek-Oppem wordt alvast gedeeltelijk verplaatst naar dinsdag 14 maart!

Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.


Restafval incovo

Dienstverlening vrijdag 10 maart gedeeltelijk verstoord door syndicale acties openbare sector

Incovo - 08 March 2023

Komende vrijdag 10 maart wordt er syndicale actie gevoerd tegen het regeringsbeleid voor de openbare sector. De dienstverlening van Incovo zal hierdoor mogelijk deels verstoord worden.
Momenteel lijkt het erop dat alle recyclageparken geopend zullen zijn en dat ook de meeste afvalophalingen zullen doorgaan zoals gepland.
Eventuele last minute verstoringen zullen onmiddellijk op de website en facebookpagina worden geplaatst.

Schrijf je nu in op onze nieuwsbrief!

In onze nieuwsbrief lees je alles wat je moet weten over Interza en Incovo en blijf je op de hoogte van speciale acties, uitzonderlijke ophalingen of sluitingsdagen van onze recyclageparken.